Afrit Leuven op de E314 gaat dit weekend dicht

Vanavond gaat afrit 15, dat is de afrit Leuven op de E314 richting Brussel, dicht. Die afrit brengt u normaal via de Koning Boudewijnlaan naar het centrum van Leuven. De afrit krijgt dit weekend een nieuwe asfaltlaag. 

Dit weekend kan je de afrit 15 (Leuven) richting Brussel niet nemen. Want de afrit gaat vanavond om 20 uur dicht en zal tot zondagavond 24 maart gesloten blijven. De afrit krijgt een volledige nieuwe toplaag asfalt. Ter hoogte van de afrit moet het verkeer op de autosnelweg zich ook houden aan een snelheidsbeperking van 70 km/u  omdat de weefstrook door de werken is ingenomen.

De verkeershinder zou normaal moeten meevallen omdat er op dat stuk in het weekend minder verkeer is. 

Omleiding via Bertem

Er is in een omleiding via Bertem voorzien. "We gaan richting Brussel op de E314 inderdaad een afrit afsluiten. De werken zullen een heel weekend lang duren. Als omleiding kan je doorrijden naar de E40 en dan de afrit Bertem nemen. Zo kom je ook in het centrum van Leuven uit via de Tervuursesteenweg", vertelt Carla Cox van Wegen en Verkeer.

Meest gelezen