Videospeler inladen...

Dodentol na explosie in Chinees chemiebedrijf opgelopen tot 64

Het aantal dodelijke slachtoffers bij een explosie in een chemische fabriek in het oosten van China is gestegen tot 64. De balans kan nog verder oplopen, want meer dan 90 gewonden zijn er erg aan toe. En er zijn ook nog bijna 30 mensen vermist. 

De ramp gebeurde donderdag in de stad Yancheng, zo'n 300 kilometer ten noorden van de havenstad Shanghai. De oorzaak van de explosie was een brand in een fabriek waarin pesticiden geproduceerd worden. Op amateurbeelden is de hevige rookontwikkeling in de omgeving te zien.

De brand is intussen onder controle, heeft de brandweer laten weten, maar de tanks waar gas wordt opgeslagen, moeten nog een tijdlang met bluswater gekoeld worden.  Dronebeelden tonen de omvang van de ramp.

Bekijk hieronder de beelden van de ontploffing op een veiligheidscamera, van de bluswerkzaamheden en van de reddingsploegen:

Videospeler inladen...

 In China zijn zware industriële ongevallen niet uitzonderlijk. Vaak zijn de arbeidsvoorschriften laks of worden ze niet nageleefd. Zo kwamen in november vorig jaar nog 23 personen om toen een vrachtwagen vol chemicaliën ontplofte. Een paar maanden eerder kwamen vier personen om bij een brand in een chemiefabriek in Oost-China.

Meest gelezen