Videospeler inladen...

Speciaal aanklager Robert Mueller heeft onderzoek naar Russische inmenging in verkiezing Trump afgerond

De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft het verslag van zijn onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen in 2016 aan het Amerikaanse ministerie van Justitie overgemaakt. De minister van Justitie William Barr moet nu beslissen welke informatie uit het verslag gedeeld kan worden met het Congres. Er zijn geen details over het verslag bekend.

De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 afgerond. Mueller heeft het verslag van het onderzoek overgemaakt aan het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De minister van Justitie William Barr gaat nu de tijd nemen om het verslag te bestuderen en te beslissen welke delen van het verslag kunnen worden gedeeld met het Congres. In een brief aan het Congres meldt Barr dat hij vermoedelijk dit weekend de belangrijkste conclusies van het onderzoek kan rapporteren.

De Amerikaanse president Donald Trump en verschillende andere Republikeinen hebben Robert Mueller en zijn onderzoek onder vuur genomen. Volgens Trump is het onderzoek van Mueller een heksenjacht.

Eerder vandaag zei Trump nog dat hij er geen probleem mee heeft dat "de onzin uit het verslag" integraal wordt openbaar gemaakt. De president lanceerde ook nog een geheel eigen redenering om de geloofwaardigheid van Mueller onderuit te halen. "Ik heb een van de grootste verkiezingsoverwinningen ooit behaald in de geschiedenis van dit land. En nu wordt er een rapport over mij geschreven door iemand die nooit een stem heeft behaald. Mijn kiezers begrijpen dat niet. En ik begrijp dat niet. Maar het is ergens wel interessant dat een man vanuit het niets een rapport schrijft", aldus Trump.

Videospeler inladen...

Meest gelezen