Bestelwagen bolt achteruit: vrouw komt om het leven in Dilbeek

Langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek is vrijdagochtend een vrouw op dramatische wijze om het leven gekomen. Ze kwam onder de wielen terecht van een bestelwagen die, zonder chauffeur achter het stuur, achteruit bolde.

Handrem

Het ongeval gebeurde vanmorgen rond kwart voor tien. De bestuurder van een witte bestelwagen was gaan tanken in het Q8-tankstation, op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Baron de Vironlaan in Dilbeek.  Vermoedelijk had de bestuurder de handrem niet of onvoldoende opgetrokken, want enkele seconden later bolde de bestelwagen achteruit, de Ninoofsesteenweg over.

Bejaarde vrouw

Een bejaarde vrouw, die op dat moment de steenweg overstak, merkte het aankomende voertuig te laat op. Ze kon het gevaarte niet meer ontwijken en belandde onder de wielen van de bestelwagen. Een ziekenwagen en een mugteam waren snel ter plaatse. Het slachtoffer was eerst nog bij bewustzijn maar alle hulp kwam te laat. De vrouw overleed aan haar verwondingen, op de plaats van het ongeval. 

Meest gelezen