Elf terreurverdachten opgepakt in en rond Frankfurt

De Duitse politie heeft bij een grote politieactie in en rond Frankfurt elf terreurverdachten opgepakt. Ze worden verdacht van het plannen van een aanslag. De drie hoofdverdachten zijn een 21-jarige man uit Offenbach en twee 31-jarige broers uit Wiesbaden.

Het parket van Frankfurt in Duitsland heeft gemeld dat er vanochtend bij een grote politieactie met meer dan tweehonderd agenten elf terreurverdachten zijn opgepakt.

De verdachten zouden een islamistisch geïnspireerde aanslag aan het voorbereiden zijn. Tijdens de actie werden verschillende vuurwapens, messen, drugs en 20.000 euro in beslag genomen. De verdachten hadden ook een groot ramvoertuig gehuurd.

De drie hoofdverdachten zijn een 21-jarige man uit Offenbach en twee 31-jarige broers uit Wiesbaden. De drie behoren volgens het parket tot de salafistische scene in het Rijn-Maingebied.

Meest gelezen