"En ik die dacht dat ik gek aan het worden was!"

Twee weken lang dacht Stephen McKears dat hij gek aan het worden was, iedere keer als hij zijn tuinhuis ’s morgens binnenwandelde. Een doos met nootjes, bedoeld om zijn vogels te voederen, bleek immers steeds opnieuw gevuld te worden met vijzen, moeren en ander klein gereedschap. Samen met een vriend plaatste de 72-jarige man uit Severn Beach, in het Britse graafschap Gloucestershire, een camera om het mysterie op te lossen. Uiteindelijk bleek een overijverige muis de dader van dienst te zijn. De beelden van diens opruimwerk gingen de afgelopen dagen viraal.

McKears gaf meer uitleg op BBC News en ITV News: "Op een gegeven moment heb ik er mijn vrouw bijgehaald en haar gezegd: "Kijk, ik leg allerlei spulletjes naast de doos en morgenvroeg komen we kijken of er iets veranderd is." En ja hoor, toen we de volgende dag gingen kijken, zaten veel dingen in de doos. Oef, ik was niet zot aan het worden!"

"Mijn dochters hebben eerst bloem rond de doos gestrooid. Om zeker te weten of het om een levend wezen ging, of dat het misschien toch een klopgeest was. Toen hebben we kleine pootafdrukken opgemerkt. Dus wisten we dat het om een of ander dier ging."

"Samen met een plaatselijke fotograaf heb ik dan een camera in de nabijheid van de doos opgesteld. De volgende dag begrepen we het plaatje: het was een muis die bezig was de doos zelf te vullen."

"Het is toch wonderbaarlijk dat een kleine muis zulke dingen kan ronddragen en ze dan ook nog in de doos kan leggen. Waarom hij dat doet? Wellicht om zich het voedsel dat in de doos ligt, zelf toe te eigenen. Hij bedekt de nootjes om die later zelf te kunnen opknabbelen. En andere muizen duidelijk te maken ervan af te blijven."

"Ik noem hem 'Brexit Mouse', omdat hij almaar blijft hamsteren. Maar de fotograaf die me geholpen heeft, noemt hem liever 'Metal Mickey'", voegde McKears nog toe op nieuwswebsite SWNS.

Meest gelezen