Algemene voorrang van rechts wordt afgeschaft in Lede

Om onveilige situaties te vermijden wordt de voorrang van rechts-regel in Lede afgeschaft. De gemeente neemt die maatregel omdat er te vaak onduidelijkheid was én dat leidde tot verschillende verkeersongevallen.

Door de aanpassing is elke hoofdweg in Lede voortaan een voorrangsweg. De beslissing komt er na verschillende zware ongevallen. Om die te vermijden wordt de klassieke voorrangsregel dus naar de prullenbak verwezen.

Om alle verwarring te voorkomen komen er nieuwe verkeersborden in 33 straten aan 92 kruispunten. De borden moeten de voorrang op de hoofdweg nog eens extra in de verf zetten. Ook de straatsignalisatie wordt hier en daar aangepast.

De hele operatie zal zo'n drie weken duren. De gemeente Lede vraagt de inwoners om extra waakzaam te zijn tijdens de overgangsperiode. 

Meest gelezen