Dominika Zarzycka/NurPhoto

Leven in Iran onder zware Amerikaanse sancties: "Mijn moeder sterft recht voor mijn ogen" 

Vandaag precies 1 jaar geleden kondigt de Amerikaanse president Donald Trump aan dat de Verenigde Staten uit de nucleaire deal met Iran zullen stappen. De president vindt namelijk dat het akkoord een eenzijdige afspraak is en dat Iran zich niet aan de afspraken houdt. Daarop volgen "de zwaarste sancties ooit". Als tegenreactie heeft Iran nu laten weten om "sommige bepalingen" van het akkoord op te schorten. Het geeft de landen die nog in het akkoord zitten 60 dagen de tijd om te reageren. Alle ogen zijn opnieuw gericht op het conflict tussen de VS, Iran en de gevolgen daarvan. Maar wat betekent dit voor de gewone Iraniër?

De impact van de sancties laat zich voelen in verschillende lagen van de bevolking, op verschillende vlakken. VRT NWS kon praten met een aantal mensen die hun persoonlijke ervaring wilden delen. 

Meest gelezen