AFP or licensors

Verdachte van dodelijke schietpartij in Utrecht heeft bekend

De 37-jarige man die maandag na de aanslag in de Nederlandse stad Utrecht is aangehouden, heeft vandaag bekend. Hij beweert ook dat hij alleen gehandeld heeft. Een andere verdachte is intussen vrijgelaten.

Volgens het gerecht heeft Gökman Tanis alle strafbare feiten bekend. Hij wordt vervolgd wegens meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk. De man heeft ook gezegd dat hij alleen heeft gehandeld.

Over het motief van de schietpartij wil het gerecht voorlopig nog niets kwijt. De aanhouding van de man is intussen wel met twee weken verlengd. Een andere verdachte die dinsdag was opgepakt, is intussen vrijgelaten.

Tanis heeft maandagochtend het vuur geopend op een tram in het centrum van Utrecht. Daarbij zijn drie doden gevallen en raakten vijf andere mensen gewond. In de vooravond is Gökman Tanis dan opgepakt. Hij was eerder herkend op een bewakingscamera. Er zijn toen ook enkele andere mensen meegenomen voor verhoor, maar die zijn intussen vrijgelaten.

Els de Stigter,  woordvoerster van de rechtbank van Utrecht, geeft meer uitleg:

Videospeler inladen...

Meest gelezen