Regisseur "Leaving Neverland": "Heeft Barbra Streisand écht gezegd: "Ze zijn er niet aan gestorven"?!"

Actrice en zangeres Barbra Streisand (76) heeft voor het eerst gesproken over Michael Jackson naar aanleiding van de documentaire "Leaving Neverland", waarin twee mannen Jackson beschuldigen van seksueel misbruik toen ze minderjarig waren. Streisand gelooft dat de mannen de waarheid spreken, maar nuanceert ook in The Times: "Zoals je hen hoort vertellen, waren ze opgetogen er (op Neverland, red.) te zijn." De uitspraken zijn alvast in het verkeerde keelgat geschoten van regisseur Dan Reed.

Het gesprek met Streisand in de krant is een babbel in aanloop naar haar concert in juli in Hyde Park, Londen. Ze vertelt over hoe de brexit haar 2 miljoen dollar kostte toen ze een schilderij van Modigliani kocht en merkt op dat de Amerikaanse president Donald Trump haar nog niet vernoemd heeft voor haar politiek getinte album "Walls". Terloops gaat het ook over "Leaving Neverland", de 4 uur durende documentaire waarin twee volwassen mannen - Wade Robson en James Safechuck - praten over seksueel misbruik door Jackson en hoe de popster families manipuleerde. 

Ik geef de ouders de schuld

Streisand ontmoette in het verleden Jackson meerdere malen. Ze omschrijft hem als "heel lief en kinderlijk". Toch gelooft ze Robsons en Safechucks verhalen. Maar nuanceert ook. "Zijn seksuele (van Jackson, red.) behoeften waren zijn seksuele behoeften, komende van eender welke jeugd of eender welk DNA hij had. Je kan zeggen gemolesteerd, maar die kinderen zoals je hen hebt gehoord, zij waren opgetogen er te zijn", vindt Streisand. "Ze zijn beiden getrouwd en hebben kinderen, ze zijn er niet aan gestorven."

De actrice en zangeres geeft ook een sneer naar de ouders van Robson en Safechuck. "Ik geef, veronderstel ik, de ouders de schuld. Zij lieten toe dat hun kinderen bij hem sliepen. Wat zou Michael deze kleine kinderen nodig hebben? Ze gingen op dezelfde manier gekleed - schoenen en hoeden - en dansten op dezelfde manier." 

"Echt, Barbra Streisand?!"

De uitspraken van Streisand komen alvast hard over op sociale media. Ook de regisseur van "leaving Neverland", Dan Reed, kan zijn ogen en oren niet geloven. En vraagt het haar daarom op Twitter opnieuw:

Om zich vervolgens af te vragen of "pedofilie toegelaten wordt in de amusementswereld"?

Meest gelezen