Journalist legt nog snel even zijn haar goed voor hij live gaat: betrapt door de camera

De Amerikaanse journalist Matt Bradley beleefde gisteren een gênant moment net voor hij vanuit Syrië rechtstreeks verslag moest uitbrengen over de val van het kalifaat. Hij dacht nog snel even zijn haar goed te kunnen leggen, maar wist niet dat de camera al draaide. En dat leverde een niet zo smakelijk beeld op. Op Twitter werd de nieuwe haarstijlmethode van Bradley druk becommentarieerd.   

Matt Bradley, journalist bij de Amerikaanse zender MSNBC, is momenteel in het oosten van Syrië om verslag uit te brengen van de val van het kalifaat. Gisteren moest hij zijn opwachting maken tijdens een live-gesprek in de nieuwsstudio. Maar dat ging niet echt volgens plan.

Nieuwsanker Ali Velshi, die in de studio in New York zit, leidt het gesprek in. "Matt Bradley, wat is de situatie voor jou daar?", luidt het. De kijkers krijgen onbedoeld op dat moment Bradley al te zien. Hij is er duidelijk niet van op de hoogte dat hij al op antenne is: hij spuwt in zijn handen en legt nog snel zijn haar goed.

Het beeld schakelt heel snel weer over naar Velshi in New York, die schijnbaar onbewogen wacht op een antwoord. Enkele oncomfortabele seconden later: "We hebben Matt niet, we komen later naar hem terug."

De Amerikaanse regisseur en actrice Valerie Breiman postte beelden van het gênante moment op Twitter. En zoals dat dan gaat, ging Twitter uit zijn dak. "Wanneer zal de haargel van Matt Bradley in de winkel liggen?", of "Wat heeft Matt Bradley gedaan om die cameraman boos te maken", bijvoorbeeld.

(lees verder onder de tweets)

Al zijn er ook heel wat mensen die het voor de journalist opnemen. "Hij staat verdorie live verslag uit te brengen in een oorlogszone. Dit is wel het minste van zijn zorgen" en "Probeer jij eens in dorre, ruwe omstandigheden te werken en rechtstreeks verslag te doen."

(lees verder onder de tweets)

Matt Bradley zelf heeft niet gereageerd op zijn gênante moment. Op Twitter heeft hij wel een tweet erover van een andere gebruiker gedeeld met de hashtag "#WarIsHell", "Oorlog is de hel".

Meest gelezen