Zo'n 4.000 mensen betogen in Brussel tegen racisme: "Geen "wij" tegen "zij", dat laten we niet gebeuren" 

In het centrum van Brussel protesteren enkele duizenden mensen tegen racisme. Volgens de politie zijn er 3.850 mensen, volgens de organisatie 8.000. 

De betoging komt er naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme, afgelopen donderdag. "We willen laten horen dat we ons niet laten verdelen door racisme en discriminerende maatregelen en dat we blijven strijden voor een samenleving waar iedereen gelijk is", zegt de organisatie Platform 21/03. "We herdenken ook de slachtoffers van haat en terreur, in Brussel en elders. Terreur wil muren opwerpen, het samenleven verdelen in kampen van "wij" tegen "zij". Dat laten wij niet gebeuren."

De betoging loopt van het Brusselse Noordstation, via het station Brussel-Centraal naar de Marollen. Het is de tweede keer dat de betoging wordt georganiseerd. Vorig jaar bracht de manifestatie in onze hoofdstad volgens de politie 3.000 mensen op de been (8.000 volgens de organisatoren).

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen