2019 Invision

Barbra Streisand biedt haar excuses aan na omstreden uitspraken over misbruik in "Leaving Neverland"

Actrice en zangeres Barbra Streisand heeft haar excuses aangeboden, nadat ze eerder deze week in een interview een paar omstreden uitspraken had gedaan over de twee mannen die in "Leaving Neverland" getuigen. "Een oprechte sorry voor het leed dat ik heb veroorzaakt. (...) De woorden die neergeschreven staan, geven niet mijn ware gevoelens weer."  

Streisand stelde in The Times dat ze de mannen in de documentaire gelooft. Zij beschuldigen wijlen popster Michael Jackson van seksueel misbruik toen ze nog minderjarig waren. 

De actrice liet in het interview vallen dat de kinderen ook "opgetogen" waren om op Jacksons landgoed te zijn en dat ze uiteindelijk aan het "misbruik niet gestorven waren". "Ze zijn beiden getrouwd en hebben kinderen", klonk het. Op sociale media kwamen de woorden van Streisand hard binnen en ook de regisseur van "Leaving Neverland", Dan Reed, kon het maar moeilijk vatten. 

Streisand heeft nu zelf gereageerd op alle commotie en biedt haar excuses aan.  Ze zegt dat ze het trauma dat de jongens opliepen, niet wilde negeren: "Zoals alle overlevenden van seksueel misbruik zullen ze dit voor de rest van hun leven meedragen. (...) Ik respecteer hen en bewonder hen, omdat ze hun waarheid vertellen."

De familie van Michael Jackson ziet de documentaire als een "openbare lynchpartij". "Michael is hier niet meer om zich te verdedigen. Anders zouden deze beschuldigingen niet geuit zijn", stelden de nabestaanden in januari. Jackson (50) overleed op 25 juni 2009 aan een dodelijke dosis van het verdovingsmiddel propofol. 

Meest gelezen