VRT NWS-podcasts zijn al 1 miljoen keer beluisterd 

De podcasts van VRT NWS zijn al 1 miljoen keer beluisterd. Die kaap is afgelopen weekend gehaald. Zowel VRT NWS als enkele radionetten zetten sinds een tijdje in op podcasts en die inzet wordt beloond. Weet u nog niet wat podcasts zijn, of welke we aanbieden? Dan zetten we ze hier op een rijtje.

Podcasts worden steeds populairder. Kort uitgelegd zijn het lange audioreportages of verhalen die vooral online beschikbaar zijn. In de Verenigde Staten heeft de helft van de inwoners, naar eigen zeggen, al eens naar een podcast geluisterd. Dat is meer dan dubbel zo veel als tien jaar geleden. België loopt een beetje achter op de Verenigde Staten, maar ook bij ons luisteren steeds meer mensen naar podcasts.

De populairste genres zijn nieuws en specifieke onderwerpen zoals misdaad en maatschappelijke problemen. Daarvoor kan u zeker bij ons terecht. Naast Radio 1, Klara en Radio 2 maakt ook VRT NWS  eigen podcasts. Burn-outs, de Brusselse prostitutie, het migratiepact, elk thema komt wel aan bod. 

VRT NWS Podcasts

Podvis is de actua-podcast van VRT NWS. Elke aflevering duiken we in een actueel thema. Zo verscheen er al een Podvis over het confederalisme, de Limburgse drugslaboratoria en meest recent ook over de vliegtaks. 

Er lopen ook twee series over buitenlandse ontwikkelingen in de actualiteit. Een keer per maand vertelt Björn Soenens, onze Amerikacorrespondent, een verhaal dat leeft in de Verenigde Staten. Björn in the USA ging zo al over de muur tussen de VS en Mexico, hoe CNN rijk werd door Trump, Andy Warhol en ga zo maar door.

Vincent Byloo spreekt maandelijks met oorlogsjournalist Rudi Vranckx over buitenlandse tendensen in de podcast Vranckx & Byloo. Een klein uur lang nemen ze u mee naar Aleppo, Italië, Jemen, Syrië en alle andere plekken die op dit moment in een crisis of conflict zitten.  

We zijn nu volop bezig aan twee podcasts in aanloop naar de verkiezingen in mei. Die kan u binnenkort op onze website of op uw smartphone of tablet beluisteren.

Als u niet goed weet waar en hoe u de podcasts kan beluisteren, dan kan u deze simpele handleiding gebruiken.

Meest gelezen