Videospeler inladen...

"It's showtime": Apple lanceert eigen streamingdienst Apple TV+

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft zopas Apple TV+ gelanceerd, zijn eigen streamingdienst voor films en series. Daarop zullen gebruikers zich kunnen abonneren op bestaande zenders zoals HBO, maar ook op nieuwe series en films die Apple zelf zal produceren. Netflix had vorige week al laten weten dat zijn films en series niet te zien zullen zijn op de dienst van Apple.

"It’s showtime." Met die slogan kondigde Apple begin deze maand een evenement aan waarop traditiegetrouw nieuwe producten worden voorgesteld. CEO Tim Cook kondigde dit keer geen nieuwe iPhones of tablets aan, maar pakte wel uit met Apple TV+, een eigen streamingdienst voor video. Voor deze aankondiging haalde Apple de "fine fleur" van Hollywood naar het Steve Jobs Theater op de hoofdzetel van Apple. Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Oprah Winfrey kwamen meer vertellen over de projecten die ze exclusief voor Apple TV+ maken. 

Steven Spielberg en Oprah Winfrey maken reeks

Via een nieuwe app zal vooral het aanbod van enkele al bestaande Amerikaanse zenders te zien zijn, zoals HBO Now, Starz en Showtime. Daarnaast gaan regisseurs Steven Spielberg en J.J. Abrams nieuwe fictiereeksen maken voor Apple.

Jennifer Aniston en Reese Witherspoon maken een fictiereeks over de Amerikaanse ontbijtshows. Talkshowicoon Oprah Winfrey werkt aan 2 documentaires voor Apple TV+, eentje over mentale gezondheid en een andere over seksueel misbruik.

Of al die zenders ook in Vlaanderen te zien zullen zijn, is nog maar de vraag. Zo worden de HBO-series momenteel al aangeboden via een abonnement bij Telenet. 

Apple investeerde het afgelopen jaar al zo’n 1 miljard dollar in eigen producties. Er zouden momenteel nog maar 5 series klaar zijn. 

Zeker is wel dat series en films van Netflix niet te zien zullen zijn via Apple. “Wij willen dat mensen onze content via ons eigen platform zien. We hebben ervoor gekozen om niet te integreren in hun service”, zei topman Reed Hastings van Netflix daar vorige week over. 

Bekijk hieronder hoe Apple de komst van Apple TV+ aankondigde:

Videospeler inladen...

Nieuwe betaal-, kranten- en magazines app

Naast de streamingdienst lanceert Apple ook een nieuwe virtueel betaalmiddel: Apple Card. Apple Card wordt aan de betaal-app Apple Pay toegevoegd. Gebruikers krijgen ook een financiële 'beloning' als ze betalen met de Apple Card. 

Apple lanceerde vandaag ook Apple News+, een app waarop u - tegen betaling - kranten en tijdschriften kan lezen. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zou al toegezegd hebben om daar deel van uit te maken.

Andere kranten, zoals The New York Times en The Washington Post, houden voorlopig de boot af. Tijdens de presentatie wilde men bij Apple wel benadrukken dat Apple News+ geen data van de lezer verzamelt. Zo krijgt u als lezer geen lastige advertenties die gebaseerd zijn op uw leesgedrag. Wil het bedrijf uit Cupertino hiermee een steek geven aan Google en Facebook?

Apple News+ verschijnt voorlopig alleen in Amerika en Canada. De app verschijnt pas in de herfst in het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet duidelijk wanneer Apple News+ in ons land verschijnt. 

Bekijk hieronder het promofilmpje van Apple TV+ voor enkele eigen series:

Videospeler inladen...

Meest gelezen