Italië: baby overleden nadat ouders zelf besnijdenis uitgevoerd hadden

In Scandiano, in het noorden van Italië, is een vijf maanden oude baby overleden als gevolg van een besnijdenis die thuis werd uitgevoerd. Het jongetje verloor erg veel bloed en overleed in het ziekenhuis. Er loopt een onderzoek naar de ouders wegens doodslag.

De ouders, die uit Ghana komen, hadden de besnijdenis zelf uitgevoerd in hun woning in Scandiano, bij de stad Reggio Emilia, in de regio Emilia-Romagna. Het kind begon hevig te bloeden en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden.

In december werd in Monterorondo, een gemeente ten noordoosten van Rome, nog een 66-jarige man opgepakt in verband met de dood van een tweejarige jongen, eveneens als gevolg van een mislukte besnijdenis. Het tweelingsbroertje van het slachtoffer onderging eenzelfde procedure en raakte zwaargewond.

De Italiaanse minister van Gezondheid Giulia Grillo riep alle ouders toen op om geen illegale besnijdenissen uit te voeren. "De gezondheid van kinderen is belangrijker dan al de rest", schreef ze op Facebook. Ook de moskee van Rome vroeg om besnijdenissen enkel in ziekenhuizen te laten plaatsvinden.  

Meest gelezen