Binnenkort meer nieuwe tramstellen in Antwerpen

In Antwerpen rijden er nog 105 oude trams uit de jaren 60 rond, maar deze gaan op termijn allemaal vervangen worden. De Lijn investeert in 23 nieuwe lagevloertrams die over drie jaar gaan rondrijden in Antwerpen. Op welke lijnen u de nieuwe trams kan nemen, is nog niet duidelijk.

De oude trams kan u nu nog nemen op tramlijnen 2, 4, 7, 8, 10, 11 en 70. Vanaf 2022 zal één lagevloertram twee oude trams vervangen. De lagevloertrams zijn toegankelijker omdat de vloer aansluit met het perron.

Dat heeft heel wat voordelen voor de reizigers, zegt Tom Van de Vreken van De Lijn. "De trams zijn veel comfortabeler en toegankelijker. Door de lagere vloer kunnen mensen met een kinderwagen of rolstoel makkelijk op en af de tram geraken. Er zal in de tram ook voldoende plaats zijn voor rolstoelgebruikers", aldus Van de Vreken. 

Meest gelezen