CD&V vist veteraan Hugo Weckx op als lijstduwer op Brusselse lijst Vlaams Parlement

De 84-jarige Hugo Weckx, tussen 1988 en 1995 Vlaams minister van onder meer Onderwijs en Cultuur, duwt de Brusselse lijst van CD&V voor het Vlaams Parlement. Dat meldt Benjamin Dalle, CD&V-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Brussel.

Weckx zette zich in voor het Nederlandstalig onderwijs en de Vlaamse cultuur in Brussel. Hij speelde een rol bij de oprichting van het Kaaitheater en de renovatie van concerttempel Ancienne Belgique.

Van 1988 tot 1995 was hij minister in de Vlaamse Executieve, de voorloper van de Vlaamse regering. Hij was onder meer bevoegd voor Onderwijs, voor Volksgezondheid en voor Cultuur, en telkens ook Brusselse Aangelegenheden.

Na zijn actieve politieke loopbaan was Weckx onder meer voorzitter van het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam, bestuurder van de Koninklijke Muntschouwburg en voorzitter van de Hoofdstedelijke Bibliotheek.

"Ik steun met veel enthousiasme deze jonge ploeg die de toekomst van Brussel kan voorbereiden. Ik geloof in het project van Benjamin Dalle die resoluut kiest voor de verdere versterking van de aanwezigheid van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel. Ik ben ervan overtuigd dat deze kandidaten kunnen bijdragen aan de kwaliteit van het Nederlandstalig aanbod in Brussel, in het bijzonder op het vlak van onderwijs, cultuur en welzijn", zegt Hugo Weckx.

Benjamin Dalle is naar eigen zeggen "heel fier dat Hugo Weckx zich een laatste keer politiek wil engageren als duwer van onze lijst".

Meest gelezen