Drugs, gsm's en sigaretten: Engelse gevangenen smokkelen van alles naar binnen in dode ratten

Personeel van de mannengevangenis "Guys Marsh" in Dorset, helemaal in het zuiden van Engeland, heeft een opmerkelijke vondst gedaan. Gevangenismedewerkers vonden drugs, sigaretten en gsm's in lichamen van dode ratten. De beestjes werden over de hekken van de gevangenis gegooid en zo door de gedetineerden naar hun cellen gesmokkeld. 

Het personeel vond het al opmerkelijk dat er de laatste tijd veel dode ratten op het terrein lagen verspreid, en dan vooral rondom de gevangenismuren. Officieren van de gevangenis besloten daarop de dode knaagdieren open te snijden. Wat ze vonden, was opmerkelijk: opladers, gsm's, simkaarten, drugs en sigaretten.

Drones en duiven

Deze vondst toont volgens het hoofd van de bewuste gevangenis aan dat criminelen op allerlei manieren te werk gaan om drugs de gevangenis in te smokkelen.

Eerder werden ook al drones en duiven ingezet door de smokkelaars. Ratten lijken dus een nieuwe manier te zijn om verboden producten de muren van de gevangenis over te krijgen. De gevangenis zet de komende tijd extra bewakers in.

Bekijk hieronder de vangst van de politie:

Waarschuwing: de volgende foto is wat onsmakelijk:

Meest gelezen