Harold Versteeg

Drugsafval vanuit rijdende auto gedumpt in Eindhoven: zoutzuur in riool en sterke chemische geur

In de buurt van Eindhoven, in Nederland, is een grote hoeveelheid drugsafval gedumpt vanuit een rijdende auto. Dat laat het Nederlandse radiostation Omroep Brabant weten. Over een afstand van drie kilometer ligt er zoutzuur op de weg, in de berm en in de riool.

In Nederland is gisteren tussen Eindhoven en Son over een afstand van maar liefst drie kilometer een grote hoeveelheid drugsafval gedumpt vanuit een rijdende auto. De criminelen hebben de dop van grote duizendlitervaten gehaald en de vloeistof op straat laten vloeien. Daarna hebben ze ook de vaten op verschillende plaatsen gedumpt.

De zoutzuuroplossing ligt zowel op de berm als op de weg en op sommige plaatsen ook in de riool. Dat veroorzaakt volgens omwonenden niet alleen een sterke chemische geur, de bermen zijn er ook door verkleurd en aangetast. 

De gemeente heeft vanmorgen beslist om het afval op de vervuilde berm te verwijderen met een graafmachine en de wegen schoon te maken. 

Meest gelezen