Videospeler inladen...

Gewichtig bezoek: wilde olifant op wandel in Chinese stad

De Chinese stad Meng’a heeft afgelopen weekend bezoek gekregen van een wilde Aziatische olifant. Het jonge mannetjesdier, dat door de andere mannetjes in zijn kudde was verstoten, kwam troost zoeken in de bewoonde wereld.

Wildopzieners hadden het geplaagde dier al een tijd geleden gespot. Toen het de weg naar de stad nam, zetten ze een drone in om hem te kunnen opvolgen. De opzieners brachten ook de lokale overheid op de hoogte en deden intussen pogingen om de olifant naar het woud terug te leiden, maar dat was tevergeefs.

Het vrij makke dier nam de tijd om de onbekende omgeving rustig in zich op te nemen, maar naar verluidt beschadigde hij op zijn pad toch een tiental voertuigen. Uiteindelijk werden de politie en de brandweer van Meng’a ook ingezet, die de olifant uiteindelijk, niet zonder moeite, konden overtuigen om veiliger oorden op te zoeken.

De Aziatische olifant is in China een streng beschermde diersoort. Hij komt enkel voor in de Autonome Dai Prefectuur Xishuangbanna en rond Pu'er, in de Zuid-Chinese provincie Yunnan. De laatste jaren krijgen specialisten steeds vaker te maken met conflicten tussen de lokale bevolking en kuddes Aziatische olifanten die eigendommen beschadigen, en soms ook mensen verwonden.

Meest gelezen