"Het is niet omdat je denkt met zo’n wagen te kunnen rijden, dat je het ook kan"

"Het is altijd belangrijk goed bewust te blijven waar je een stunt wil uithalen", reageerde een twitteraar na het zien van de beelden van een peperdure Lamborghini die nauwelijks gestart al tegen een boom botste. Dat gebeurde niet op een racecircuit, maar in een doodnormale straat in Londen, nabij een plaatselijke garage die gisteren een “Supercar Sunday”-evenement organiseerde. Bewonderaars zagen de wagen supersnel optrekken, maar tegelijkertijd ook supersnel crashen. De bestuurder kwam er met de schrik van af, maar had daarna wellicht wel een grote deuk in zijn ego.

Tientallen bewonderaars van luxewagens waren opgedaagd voor het evenement, georganiseerd door dealer 'HR Owen'. Maar voor de bestuurder van een grijze Lamborghini Huracan Performante, die graag wilde uitpakken met deze bolide, liep het door het activeren van de 'launch control', waardoor de wagen op de snelst mogelijke manier kan wegrijden, al na enkele seconden mis. Wellicht gebeurde dit ten gevolge van de koude banden van de auto op een niet-egaal wegdek. De bestuurder verloor de controle over het stuur, raakte een stoeprand en botste uiteindelijk tegen een stenen muur en een boom.

De bestuurder, die volgens diverse aanwezigen "tranen in de ogen had", liep geen verwondingen op. Hoe het met de Lamborghini, waarvan de prijs al snel oploopt tot boven de 235.000 euro, verder moet, is momenteel nog onduidelijk. Sommige wagenliefhebbers zien de auto nog hersteld worden, met een kostenplaatje dat in de tienduizenden euro’s loopt, anderen vrezen dat de wagen verloren is voor het verkeer.

"Dit was niet alleen een keiharde klapper, ook een keiharde les", besloot de Nederlandse website Autogespot alvast. Op sociale media volgden reacties als:

Meest gelezen