Boswachter betrapt illegale daslookplukkers in Geraardsbergen

In het Raspaillebos in Geraardsbergen heeft de boswachter twee mannen op heterdaad kunnen betrappen die daslook aan het plukken waren. Er hangt een straf boven hun hoofden, want planten plukken in natuurgebieden is verboden.

Boswachter Björn Deduytsche heeft de twee dieven betrapt terwijl zij de plant aan het plukken waren. Ze hadden al een grote hoeveelheid verzameld, zo'n 15 kilogram in totaal. Waarschijnlijk was het de bedoeling om de look te verkopen. Maar planten plukken in natuurgebieden is verboden, dus hangt er een straf boven de twee mannen hun hoofden.

De smaak van look

"Het is nu wel het moment om de plant te plukken", zegt Björn Deduytsche."Daslook is een variant van look en heeft de smaak van look. Het heeft een klein knolletje onderaan, en het is vooral dat kleine knolletje en een deel van de stengel onderaan dat geplukt wordt, en verwerkt wordt om op te eten. Om zo'n klein plantje te plukken is men een tijdje bezig. Dus om zo'n grote hoeveelheid te verkrijgen ben je enkele uren bezig."

De boswachter vraagt iedereen die iets verdachts ziet om dat zeker te melden.

kasto80

Meest gelezen