Bewerking: VRT NWS

Portugezen boos op Madonna: Queen of pop zet paard in 19e-eeuws paleis voor videoclip

De gemoederen tussen de Portugese autoriteiten en de Amerikaanse zangeres en actrice Madonna lopen hoog op. De superster vroeg het historische stadje Sintra of ze voor haar videoclip van een negentiende-eeuws paleis gebruik mocht maken. Dat was volgens de gemeente in orde. Maar het meenemen van een paard naar het monumentale paleis werd echter verboden. Madonna lapte het verbod aan haar laars, waarna de gemoederen hoog opliepen.

Het management van Madonna vroeg het historische stadje Sintra om een vergunning voor de opnamen van haar nieuwe nummer "Indian Summer" in een negentiende-eeuws paleis, genaamd Quinta Nova Assunção. De gemeente ging met het verzoek akkoord.

Lees onder de foto's door voor het vervolg...

Bekijk hieronder foto's van de Quinta Nova Assunção:

Politie

De burgemeester van Sintra, Basilio Horta, liet echter al snel weten dat het gebruik van een paard bij het paleis onmogelijk was. "Niet alles is met geld te koop", zou de burgemeester hebben gezegd. Aan die afspraak hebben de superster en haar management zich niet gehouden.

Niet alles is met geld te koop

De betrokken burgemeester

Ambtenaren van de gemeente zagen tot hun grote verbijstering dat Madonna toch een paard naar het paleis had gehaald. De politie moest erbij komen om een oplossing te vinden.

Niet de eerste keer

Madonna woont sinds 2017 in Lissabon. Sindsdien heeft zij er vaker onenigheid. Vorige zomer waren enkele bewoners van de Portugese hoofdstad "not amused". Het gemeentebestuur stelde namelijk een groot stuk grond aan Madonna ter beschikking om het als een parkeerplaats te gebruiken.

Ze zou er niets voor hebben betaald. Bewoners klaagden steen en been over de vergunning, aangezien de stad al jaren kampt met onbetaalbare prijzen voor woningen en torenhoge parkeerkosten.

De Amerikaanse popster heeft volgens diverse Portugese media na het nieuwe akkefietje gedreigd het land te verlaten. Of ze dat inderdaad gaat doen, is afwachten…

Meest gelezen