Omrijden in Hasselt voor aanleg fiets- en tramtunnel

In Hasselt zullen fietsers een tijdje moeten omrijden ter hoogte van het kruispunt van de ring en de Universiteitslaan. Op die plaats komt een fiets- en tramtunnel en vandaag, maandag, starten de voorbereidende werkzaamheden.

Vanaf vandaag worden heel wat bomen gekapt in Hasselt. Dat is nodig om op termijn plaats te maken voor de nieuwe fiets- en tramtunnel. Volgens Sep Vandijck van het Agentschap Wegen en Verkeer zullen er nadien opnieuw bomen met een redelijke stamdikte geplant worden. En  ook elders  zullen er als compensatie bomen aangeplant worden.

Omrijden

De hinder voor de auto's blijft beperkt, maar fietsers moeten tijdens de werkuren omrijden. De rooiwerken zullen twee weken duren. In mei wil Wegen en Verkeer starten met de aanleg van de ventwegen voor de omleiding, de aanleg van de tunnel start eind juni. 

Meest gelezen