AFP or licensors

Prins Charles brengt historisch bezoek aan Cuba

De Britse kroonprins Charles en zijn echtgenote Camilla zijn zondagavond in Cuba aangekomen voor een historisch bezoek. Het gaat om het eerste officiële bezoek ooit van een Britse royal aan het eiland. Bij hun aankomst op de luchthaven van Havana werd het paar verwelkomd door de Cubaanse viceminister van Buitenlandse Zaken, Ana Teresita Gonzalez. 

Het bezoek past in een rondreis van Charles en Camilla in de Caraïben. Het paar blijft nog tot woensdag in de Cubaanse hoofdstad. Daarna reizen ze verder naar de Kaaimaneilanden, een Brits territorium.

Maandag zijn Charles en Camilla de eregasten op een officieel diner dat wordt aangeboden door president Miguel Diaz-Canel, die in april 2018 Raul Castro opvolgde. Dinsdag bezoekt prins Charles een zonne-energiecentrale die onder meer met Brits geld werd gefinancierd en in december in gebruik zal worden genomen. 

Bij de aankondiging van de reis verklaarde Clarence House, de officiële residentie van prins Charles, dat de tussenstop in Cuba er kwam op vraag van de Britse regering en bedoeld is om de groeiende bilaterale relaties en de culturele banden in de verf te zetten.

Meest gelezen