Videospeler inladen...

Registreren als orgaandonor kan voortaan online in Kortrijk

Kortrijk is de eerste plaats in ons land waar u zich ook online kan laten registreren als orgaandonor. Tot nu toe moest u daarvoor naar het stadhuis, maar nu kan dat gewoon via de computer.

Maarten Decramer was de eerste Kortrijkzaan die zich online liet registreren als orgaandonor. En hij deed dat met volle overtuiging: "Het is heel eenvoudig. Je moet je via je identiteitskaart aanmelden en gewoon een vinkje zetten bij "Ja, ik wil mij registreren". Vanaf dan gaat alles automatisch: het attest wordt aan mijn patiëntendossier toegevoegd."

Kortrijk kampioen

Kortrijk is ook kampioen in het aantal registraties. Op dit moment zijn al bijna 6.700 Kortrijkzanen orgaandonor. Kortrijk telt in totaal 76.000 inwoners en wil zo snel mogelijk tien procent van het aantal inwoners geregistreerd hebben.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen