Jasper Jacobs

Veli Yüksel gaat door als onafhankelijk gemeenteraadslid in Gent

In Gent gaat Veli Yüksel door als onafhankelijk gemeenteraadslid. Begin deze maand kondigde hij zijn overstap aan van CD&V naar Open VLD, die hem de vierde plaats belooft op de federale lijst. Hij geeft zijn zitje niet terug aan CD&V, hoewel CD&V-schepen Mieke Van Hecke dat had gevraagd.

Het vertrek van Yüksel kreeg kritiek van Gents CD&V-schepen Mieke Van Hecke, die erop aandrong dat Yüksel zijn zitje in de Gentse gemeenteraad zou teruggeven aan de partij. Ook Gents burgemeester en partijgenoot Mathias De Clercq (Open VLD) gaf aan die optie te verkiezen.

Maar Yüksel staat zijn zetel dus niet af en gaat door als onafhankelijk gemeenteraadslid. Dat blijkt vanavond tijdens de Gentse gemeenteraad. CD&V heeft Stijn De Roo als nieuwe fractievoorzitter aangeduid.

Meest gelezen