Zoon Kucam vrij onder voorwaarden in onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa  

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de 21-jarige zoon van het Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam (44) vrijgelaten onder voorwaarden. 

De zoon van Kucam werd eind januari opgepakt en vervolgens aangehouden voor mensensmokkel, criminele organisatie en afpersing. De Antwerpse KI heeft nu geoordeeld dat een verdere aanhouding van de zoon van Kucam niet langer nodig is in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa. Hij blijft wel verdacht. 

Vader Kucam zou gefraudeerd hebben met humanitaire visa. Hij zou de visa verkocht hebben aan oosterse christenen uit Syrië. Uit ons duidingsmagazine "Pano" blijkt dat de politicus tussen de 2.500 en 10.000 euro gevraagd zou hebben pér humanitair visum, terwijl voor zo'n visum normaal alleen administratiekosten betaald moeten worden

Volgens onze informatie is Kucams zoon minstens één keer met zijn vader naar Libanon gereisd. Tijdens die reis heeft de vader visa uitgedeeld aan mensen ter plaatse. In het onderzoek verklaarde hij dat hij zijn vader enkel geholpen had met de administratieve taken in het kader van het opstellen van de lijsten met mensen die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum.

Meest gelezen