Aanklachten tegen "Empire"-acteur Jussie Smollett vervallen

Alle aanklachten die liepen tegen acteur Jussie Smollett, bekend uit de serie "Empire", zijn vervallen. Hij werd aangeklaagd na het in scène zetten van een racistische, homofobe aanval op hem. Waarom de aanklachten vervallen zijn, is niet duidelijk.

De acteur stapte in januari naar de politie met het verhaal dat hij zwaar was mishandeld door twee mannen die daarbij homofobe en racistische opmerkingen zouden hebben gemaakt. Een paar weken later werd de acteur zelf opgepakt, omdat hij het duo zou hebben betaald om hem aan te vallen, in de hoop dat de hetze goed zou zijn voor zijn acteercarrière.

Het draaide anders uit voor Smollett, want de producenten van de serie "Empire" waar hij in meespeelde, schrapten hem uit de reeks na het liegen over de aanvallen. In totaal liepen er voor de leugens 16 aanklachten tegen hem. Het is niet duidelijk waarom ze nu precies vervallen zijn.

De acteur is alvast opgelucht. "Hij is blij dat hij alles nu achter zich kan laten en kijkt ernaar uit om zich opnieuw te focussen op zijn familie, vrienden en carrière", klinkt het in een verklaring van zijn advocaat.

Meest gelezen