Videospeler inladen...

Acteurs over nieuwe "Dumbo": "Een film over het belang van diversiteit"

Vanaf deze week speelt "Dumbo" in onze bioscopen. De film van topregisseur Tim Burton is een remake van de gelijknamige Disney-klassieker uit 1941. Beide versies hebben verrassend veel aandacht voor sociale thema's, in het bijzonder het belang van diversiteit in onze samenleving. Filmreporter Ward Verrijcken sprak met hoofdrolspelers Colin Farrell, Eva Green en Danny DeVito in Londen.

We schrijven 1919. In een rondreizend circus wordt een olifantje geboren. De circusartiesten schrikken op wanneer ze zien dat het olifantenjong bijzonder grote oren heeft en dopen het dier bijgevolg Dumbo. Maar dan blijkt dat hij, net dankzij die gigantische oren waarmee hij wordt uitgelachen, kan vliegen. Dumbo wordt zo de superster van het circus.

(lees verder onder de trailer van "Dumbo")

Modern olifantenvel

Het verhaal van "Dumbo" volgt initieel dat van de tekenfilm uit 1941, maar in deze nieuwe versie is er meer aandacht voor de relatie tussen mens en dier en het belang van de dierenrechten. Zegt Eva Green: "Dieren zouden niet gevangen mogen zitten. Helaas zijn er nog veel circussen die met wilde dieren werken."

De hedendaagse facelift van Tim Burton is een combinatie van echte acteurs en computergeanimeerde circusdieren. Het is niet de eerste remake die Disney in de zalen brengt: eerder waren er al moderne versies van "The jungle book" (2016) en "Beauty and the beast" (2017). Later dit jaar staan er ook nog remakes van "The lion king" en "Alladdin" op de planning.

(lees verder onder de trailer van de originele "Dumbo" uit 1941)

"Dumbo" gaat ook over vreemdelingenhaat en over het scheiden van kinderen van hun ouders. Dat is nog heel relevant

Acteur Danny DeVito

Kinderfilm over diversiteit

"Dumbo" is niet zomaar het verhaal van een schattig olifantje. Zowel in de oude als in deze nieuwe film worden belangrijke sociale thema's aangesneden. "De onderwerpen uit het origineel, zoals vreemdelingenhaat en het scheiden van kinderen van hun ouders, zijn vandaag de dag nog heel relevant", aldus acteur Danny DeVito. Hij verwijst daarmee naar de controversiële praktijken die de Amerikaanse regering tot zeer recent hanteerde, waarbij migrantenkinderen in kooien werden opgesloten, ver weg van hun familie. 

Collega-acteur Colin Farrell besluit dat "Dumbo" een film is over het belang van diversiteit: "We moeten geen schrik hebben van mensen die anders zijn dan wij. "Dumbo" is een verhaal over het vieren van diversiteit en er nieuwsgierig naar zijn".

"Dumbo" speelt vanaf 27 maart in de Belgische bioscopen. Bekijk hieronder de interviews met de hoofdrolspelers:

Videospeler inladen...

Meest gelezen