Bart De Wever over granaatexplosies: "Ik begrijp frustraties buurtbewoners"

In de Antwerpse gemeenteraad gisteravond werd flink gediscussieerd over het geweld in de buurt rond Park Spoor Noord. Daar waren afgelopen weken verschillende granaatexplosies.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) hoopt dat politie en parket snel vooruitgang boeken. "De buurtbewoners verwachten nu arrestaties", zegt de burgemeester. "Ik begrijp de frustratie van de mensen en ik hoop dat we snel resultaten boeken."

Infoavond

Burgemeester Bart De Wever kondigde gisterenavond aan dat er een informatievergadering komt in de buurt van Park Spoor Noord. "Op dit moment gaat de lokale politie deur aan deur om de buurt te bevragen over hun bevindingen. Daarna nodigen we iedereen uit in een zaal waar buurtbewoners de kans hebben om vragen te stellen en bevindingen te delen."

"Haven is zwakke plek"

Op de gemeenteraad had ook coalitiepartner SP.A kritiek op het stroomplan dat de drugscriminaliteit zou moeten doen dalen. "We hebben het stroomplan altijd als positief ervaren", vertelt fractieleidster Yasmine Kherbache (SP.A). "Toch moeten we waken over een goede samenwerking tussen politie, douane, justitie, sociale en fiscale inspectie. Daar is nog veel werk aan. De zwakke plek in Antwerpen is de haven, die moeten we beter controleren."

Meest gelezen