Cannabisplantage ontdekt bij stalbrand in Zevekote

In Zevekote bij Gistel heeft er vanmorgen een zware brand gewoed in een varkensstal. Vijf korpsen kwamen ter plaatse. Bij het bestrijden van het vuur werd een cannabisplantage ontdekt. Drie mensen zijn opgepakt.

De brand brak rond 8 uur vanmorgen uit op een afgelegen hoeve in de Haelinckstraat. Buurtbewoners zagen een grote rookpluim. Vijf brandweerkorpsen kwamen ter plaatse. Het is niet duidelijk of er nog dieren waren in de loods die eigenlijk een varkensstal is.

Cannabisplantage ontdekt

Tijdens de brand werd ook een cannabisplantage ontdekt. Hoe groot die plantage is, is nog niet duidelijk, maar het gaat in ieder geval om meerdere tientallen plantjes. De plantage was ook professioneel aangelegd met generatoren en ander materiaal, waarvan een deel beschadigd raakte door de brand. Drie gezinsleden zijn opgepakt: vader, moeder en zoon. 

Meest gelezen