PODCAST: De staat van ons voetbal: #scheidsrechters

Op 10 oktober vorig jaar davert het Belgisch voetbal op zijn grondvesten. De politie valt binnen bij enkele clubs, arresteert clubleiders die wedstrijden zouden hebben verkocht en voetbalmakelaars die het voetbal proberen te manipuleren en scheidsrechters in hun macht hebben. Bij de start van de play-offs maakt Stijn De Groote de balans op, in twee podcasts, en bespreekt hij welke invloed de affaire heeft op de belangrijkste bijzaak in het leven.

Beluister hier de podcast over hoe het nu verder moet met de scheidrechters in het Belgische voetbal na operatie Propere Handen:

Luister ook naar deze podcast op:

De naschokken van Operatie Propere Handen zijn nog altijd voelbaar en het proces zal nog een paar jaar op zich laten wachten.  Maar wat denken de collega’s van de gearresteerde scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière van de hele heisa en voelen alle voetbalmakelaars zich schurken nu Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zo in opspraak zijn gekomen? Zien de clubleiders wel nog een uitweg uit deze malaise?  

In de eerste aflevering van "De staat van ons voetbal" zijn de scheidsrechters aan de beurt. Stijn De Groote praat met Lawrence Visser, één van de meest beloftevolle scheidsrechters van de hoogste klasse en Tim Pots, zelf ook scheidsrechter geweest en nu Video Assistant Referee. Hoe verrast waren zij? Waar liggen de grenzen van het aanvaardbare voor een scheidsrechter? Ook scheidsrechterbaas Johan Verbist laat zijn licht schijnen over de zaak. 

Meest gelezen