De Standaard verhuist naar centrum Brussel, 82 banen bedreigd bij Mediahuis

Bij Mediahuis, het bedrijf achter onder meer de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen en Het Belang van Limburg zijn 82 van de 1300 Belgische banen bedreigd. De redactie van de Standaard verhuist van Groot-Bijgaarden naar het centrum van Brussel.

Uit de jaarresultaten van Mediahuis bleek al dat de winst van het Belgische luik van Mediahuis stevig onder druk staat. Vooral de reclame-inkomsten vallen zwaar tegen en tegelijk leveren de nieuwe digitale activiteiten onvoldoende inkomsten op.  Bovendien blijven de uitgaven voor papier en personeel structureel stijgen.

Mediahuis wil daarom efficiënter gaan werken, met minder mensen.  De 82 voltijdse banen die daarbij verdwijnen, situeren zich vooral in de ondersteunende diensten.  Op de redacties verdwijnen 19 jobs. De directie wil zoveel mogelijk gedwongen ontslagen vermijden.

De Standaard naar Shell-gebouw

Eind volgend jaar zal de redactie van De Standaard verhuizen van Groot-Bijgaarden naar Central Gate, beter bekend als het Shell-gebouw vlakbij het Centraal Station.  De andere diensten van de krant verhuizen naar het hoofdkantoor van Mediahuis in Antwerpen, waar ook de redacties van Het Nieuwsblad en Gazet Van Antwerpen gehuisvest zijn.

Meest gelezen