Gestolen Picasso na 20 jaar door kunstdetective teruggevonden in Amsterdam 

Een schilderij van Picasso, Buste de Femme, is teruggevonden in Amsterdam. Het werk werd 20 jaar geleden gestolen op het jacht van een Arabische sjeik. Arthur Brand, een Nederlandse kunstdetective, kon het werk opsporen via contacten met mensen in het criminele milieu. Het schilderij is volgens de kunstdetective 25 miljoen euro waard.

Al in 2015 had kunstdetective Arthur Brand horen waaien dat het werk in Nederland zou zijn. Via mensen met contacten in de onderwereld vernam Brand dat het werk in bezit was van een zakenman die ervan af wou.

Het schilderij uit 1938 werd in 1999 gestolen op het jacht van een Arabische sjeik. De zoekacties om het doek terug te vinden leverden toen niets op. Er was nochtans een beloning van 400.000 euro voor de vinder beloofd.

Een Amerikaanse expert, die speciaal naar Amsterdam is overgevlogen, heeft bevestigd dat het om een echte Picasso gaat. Het schilderij, dat volgens Brand 25 miljoen euro waard is, is overgedragen aan de verzekeringsmaatschappij.

Meest gelezen