Hasseltse steun voor sneltram naar Maastricht brokkelt af

Binnen het Hasseltse stadsbestuur brokkelt de steun voor de sneltram naar Maastricht af. Na burgemeester Steven Vandeput plaatst nu ook eerste schepen Marc Schepers van RoodGroen vraagtekens bij het project.

Zowel burgemeester Steven Vandeput (N-VA) als eerste schepen Marc Schepers (Roodgroen) vragen zich af of een sneltram na al die jaren nog wel zin heeft. "Laat ons investeren in een goed openbaar vervoer, een goed stedelijk net en goede regioverbindingen vanuit Hasselt naar de rest van Limburg", zegt schepen Marc Schepers. "We hebben meer dan 12 jaar zitten palaveren over een sneltram naar Maastricht, maar nu zijn de prioriteiten veranderd." 

Overleg blijft

Intussen voert de stad Hasselt wel nog gesprekken met de Lijn en Vlaanderen over een mogelijk tracé voor de sneltram in de binnenstad. Volgens schepen Schepers ligt de eindbeslissing bij de Lijn en de Vlaamse overheid.

Bij CD&V en Open VLD wordt scherp gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen in Hasselt. Volgens Open VLD-parlementslid Marino Keulen zou een stopzetting van het sneltramproject onze geloofwaardigheid erg schaden. "Uiteraard zal Nederland het geld terugvorderen dat het al geïnvesteerd heeft in het project. Bovendien zal Nederland twee keer nadenken voor ze nog eens internationale mobiliteitsprojecten met ons afsluit. Want we zijn moeilijke partners die aan het einde van de rit zeggen: voor ons hoeft het niet meer."

Meest gelezen