Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Israël slaat terug: nachtelijke luchtaanvallen op Gaza wreken een raket van Hamas

In Gaza heerst een gespannen rust na de raketaanvallen van gisteravond en afgelopen nacht. Israël dropte raketten op doelwitten van Hamas als een vergeldingsactie voor een raket van Hamas die gisteren een huis ten noorden van Tel Aviv had verwoest. Ook Israël werd afgelopen nacht vanuit Gaza bestookt met raketten. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag gewaarschuwd voor nieuwe acties.  

De luchtaanvallen van Israël begonnen gisteren nadat een raket van Hamas een huis ten noorden van Tel Aviv had verwoest. Het gezin dat er woonde kon ternauwernood ontkomen. Zeven mensen, onder wie een baby, raakten gewond.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu kwam daarom vroegtijdig terug van zijn bezoek aan de Verenigde Staten. Hij verzekerde dat hij dit niet zou tolereren en dat Israël een antwoord klaar had.

Dat antwoord kwam er al enkele uren later, toen het Israëlische leger begon met luchtaanvallen op doelwitten van Hamas in Gaza. Daarbij vielen volgens Palestijnse bronnen zeker zeven gewonden.

Ook vanuit Gaza bleven er raketten komen naar Israël. Van de tientallen luchtaanvallen van Hamas kon het afweersysteem van Israël, "Iron Dome", er enkele onderscheppen. Andere raketten vielen in open gebied. Voorlopig zijn er geen gewonden.

Gisterenavond berichtte Hamas over een staakt-het-vuren dat met behulp van Egypte was onderhandeld, maar dit is niet bevestigd door Israël. De aanvallen bleven in elk geval wel doorgaan tot vanochtend vroeg.

Momenteel heerst er een gespannen rust in het gebied, maar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag al gewaarschuwd dat Israël klaar is voor nieuwe aanvallen.  

Meest gelezen