Justin Bieber zoveelste popster die muzikale pauze inlast: "Mijn familie en gezondheid gaan voor"

Slecht nieuws voor de fans van Justin Bieber, want de Canadese popster heeft beslist om zijn muzikale carrière tijdelijk stil te leggen. Dat laat het tieneridool weten in een uitgebreid bericht op de sociaalnetwerksite Instagram. En Bieber is lang niet de enige jonge artiest die nood heeft aan een break door persoonlijke problemen.

"Mijn hele tienerleven en ook m'n jonge twintigerjaren toer ik al rond", zo begint het bericht van Bieber aan zijn fans op Instagram. "Jullie hebben waarschijnlijk gezien dat ik ongelukkig was tijdens mijn laatste tournee", zo gaat hij verder. "Dat verdien ik niet, en jullie verdienen dat ook niet."

De jonge muzikant vervolgt dat het tijd is om zijn muziek aan de kant te  schuiven en hij legt uit waarom. "Ik concentreer me nu om enkele diepgewortelde problemen op te lossen. Om zelf niet in elkaar te storten, om mijn huwelijk te beschermen, en om de vader te zijn die ik wil zijn." Hij voegt daaraan toe dat muziek heel belangrijk is voor hem, maar dat het niet op de eerste plaats komt. "Mijn familie en mijn gezondheid gaan voor."

In het rijtje

Bieber past in het rijtje van jonge muzieksterren die beslissen om ermee te stoppen door persoonlijke problemen. Velen gingen hem voor en dat hoeft niet te verbazen gezien de immense druk en verantwoordelijkheden die komen kijken bij het leven van een popster. Dat combineren met "het gewone leven" is voor velen op een gegeven moment te veel.

Neem nu Demi Lovato, de bekende zangeres en actrice uit Texas. Zij kondigde twee jaar geleden aan dat ze toe was aan een break. "Ik ben niet bestemd voor deze business en de media", was haar uitleg. Een ander voorbeeld is Selena Gomez, die andere bekende Amerikaanse zangeres en actrice en nota bene de ex-vriendin van Bieber. Bij haar was de boosdoener een mix van fysieke en psychologische problemen.

Maar ook dichter bij huis kennen we muzikanten die op een gegeven moment genoeg hebben van de drukte van hun bestaan. Denk maar aan Stromae, die een aantal jaar geleden niet meer de energie had om op te treden en dus maar besloot om er voor onbepaalde tijd mee op te houden. Ook Selah Sue besloot op een gegeven moment om er de brui aan te geven doordat ze zich niet meer goed in haar vel voelde.

Tijdelijk

Maar het afscheid dat de muzikanten aankondigen, is lang niet altijd definitief. Ook voor Bieber ziet het ernaar uit dat zijn muzikale pauze maar tijdelijk zal zijn, als we zijn Instagrampost mogen geloven. "Ik ga zo snel als ik kan terugkomen met een kick-ass album."

Meest gelezen