Volledige stadscentrum van Lokeren wordt zone 30

Het volledige stadscentrum van Lokeren wordt een zone 30. Dat heeft de stad voorgesteld in haar beleidsnota. Momenteel is de snelheid in de straten in het centrum een afwisseling van zone 30 en zone 50. En dat is verwarrend volgens de burgemeester van Lokeren, Filip Anthuenis (Open VLD).

De Open VLD-CD&V-meerderheid in de gemeenteraad in Lokeren stelde gisteravond haar beleidsnota voor de komende zes jaar voor. Wat mobiliteit betreft wil de stad een inspanning doen om het centrum leefbaarder te maken. Dat willen ze doen door de invoering van een zone 30 in heel het centrum en de uitbreiding van het aantal fietsstraten.

Daarnaast zal het centrum opgefrist worden met de heraanleg van de Groentenmarkt en de Oude Vismijn. De omgeving rond de Sint-Laurentiuskerk en de Kerkstraat krijgen ook een opfrissing. Ook de aanleg van een hondenweide, de renovatie van een aantal stadsparken en het uitbreiden van openbare riolering staan op de agenda. Het doel is om tegen het einde van deze bestuursperiode meer dan 90 procent van alle Lokeraars op het rioleringsnet aan te sluiten.

Oud postgebouw en nieuw zwembad

Zelf vindt burgemeester Anthuenis de herbestemming van het oude postgebouw de meest ambitieuze uitdaging. "Infopunt Toerisme neemt er zijn intrek en we willen er ook een stadswinkel onderbrengen", vertelt hij aan Gazet van Antwerpen. "Verder plannen we binnen een drietal jaar de bouw van een nieuw zwembad. Dat komt er op de plaats van het huidige Durmebad. Dat betekent dus dat we het zeker een jaar zonder zwembad in onze stad moeten stellen en dat ook de Lokerse Feesten in dat bouwjaar een beetje krapper behuisd zitten. We hebben met de organisatoren al overlegd en zij tonen begrip. In elk geval is het onzer beider wens om na de bouw van het bad de Lokerse Feesten te houden waar ze nu zitten."

Zone 30 in het hele centrum

Dat er een nieuw zwembad komt, wist Anthuenis al te vertellen in zijn belofte tijdens de burgemeestersmarathon van Radio 2. Dat er nu ook een zone 30 komt is helemaal nieuw. "Op dit moment zijn er al een aantal straten die zone 30 zijn en een aantal die nog zone 50 zijn", vertelt burgemeester Filip Anthuenis. "Het is de bedoeling om het allemaal wat eenvormiger te maken voor de burgers. De invalswegen naar het centrum toe blijven onaangeroerd. Daar zal dus geen zone 30 komen. In bepaalde straten van het centrum is het sowieso niet mogelijk om meer dan 30 te rijden." De bedoeling is om het centrum logischer en verkeersveiliger te maken voor de Lokeraars.

kasto80

Meest gelezen