Natuurgebied bedreigd door opengescheurde mestzakken: "Vermoeden kwaad opzet"

Op de grens tussen Vilvoorde en Steenokkerzeel zijn een aantal zakken met vloeibare mest leeggelopen op de velden en in de straten. Natuurpunt vermoedt dat er kwaad opzet mee gemoeid is.

De opengescheurde zakken mest leiden tot veel geurhinder in de Ravaartstraat en de Driekastelenstraat. Er loopt een meterslang mestspoor door de straten, zo schrijft Het Nieuwsblad. De mest loopt ook in een beschermd natuurgebied. "Dat is een ramp voor planten en dieren in dat gebied", vertelt Daniel Poesmans Natuurpunt aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Bovendien is de mest ook in de Trawoolbeek gelopen. Tot voor kort was dat de zuiverste beek van de omgeving."

Vandalisme?

"We dachten eerst dat de zakken vanzelf open gescheurd waren, maar we vermoeden nu dat iemand ze met opzet heeft open gemaakt", zegt Daniel Poesmans van de lokale Natuurpunt-vereniging. Volgens Poesmans lagen de mestzakken om te beginnen al op een veld in een beschermd gebied en mochten ze daar helemaal niet liggen. "We vragen ons af of daar een toelating voor gegeven is. De mest is over het hele gebied aan het vloeien. Hopelijk neemt de gemeente snel maatregelen om de schade te beperken."

Meest gelezen