Minister Homans schrapt terrasvergunning van Leuvens restaurant

Restaurant "Bar Stan" in Leuven is zijn terrasvergunning alweer kwijt. Deze zomer gaf de stad toestemming om een terras te zetten, maar één buurtbewoner kan zich niet vinden in die beslissing. Hij ging in beroep en het dossier belandde op het bureau van minister Liesbeth Homans. Zij schrapt de vergunning nu.

Vorige zomer kreeg "Bar Stan" na jaren eindelijk toestemming om een terras uit te baten. De stad had die vergunning eerst jarenlang geweigerd omdat er werken bezig waren in de omgeving rond het restaurant. Eén buurtbewoner en ex-SP.A-schepen verzet zich tegen de vergunning en tekende beroep aan. Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans is bevoegd en onderzocht de zaak. Zij schrapt de terrasvergunning nu omdat ze vindt dat het Leuvense stadsbestuur onvoldoende heeft gemotiveerd waarom ze de vergunning nu wél hebben toegekend en vroeger niet.

Bewoners kwaad

"Het is belachelijk dat een minister zich moet bezighouden met een terrasje in Leuven. Eén buurtbewoner zorgt er nu voor dat de buurt geen terras heeft om samen te komen", vindt uitbater Arnout Vandenbossche. Gisteravond protesteerden verschillende buurtbewoners van het restaurant tegen de beslissing van Homans. "Ik ben heel kwaad, ja. Dat is een brave bar en geen studentencafé waar er dag en nacht lawaai is. We kunnen tegenwoordig niet meer op een normale manier samenleven. Iedereen wil zijn eigen willetje doordrijven, dat is echt een probleem", aldus een buurtbewoonster. Ook burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) reageert teleurgesteld op het intrekken van de vergunning. In theorie kan de stad nog in beroep gaan.

Meest gelezen