Musical "Daens" na 12 jaar weer op de planken

Na iets meer dan 10 jaar zal de musical Daens opnieuw te zien zijn in de zaal. Dat heeft Studio 100 vandaag bekendgemaakt. De hernieuwde musical zal vanaf 21 februari 2020 worden opgevoerd in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Peter Van de Velde speelt de rol van Adolf Daens. Ook Jelle Cleymans, Free Souffriau en Jo De Meyere spelen opnieuw mee.

De musical 'Daens' wordt opnieuw op de planken gebracht. Daens 2.0 zal, twaalf jaar na de eerste reeks opvoeringen in Antwerpen, op 21 februari 2020 in première gaan in het Pop-Up Theater in Puurs. De hoofdrol wordt gespeeld door Peter Van de Velde. In de eerste versie gaf Lucas Van den Eynde gestalte aan de figuur Daens. Peter Van de Velde speelde toen de rol van ploegbaas Schmitt

Het musicalkoppel Jelle Cleymans en Free Souffriau, in de rollen van Jan en Nette, wordt herenigd. Jo De Meyere speelt opnieuw Monseigneur Stillemans, de geestelijke overste met wie pastoor Daens het aan de stok krijgt. De regie is in handen van Frank Van Laecke.

v.l.n.r. Jelle Cleymans, Jo De Meyere, Peter Van de Velde, Free Souffriau en Frank Van Laecke

De musical 'Daens' is een musical van Studio 100 die op 4 oktober 2008 in première ging in het voormalige postgebouw Antwerpen X. Het is een bewerking van de film 'Daens' van Stijn Coninx, die op zijn beurt gebaseerd is op de historische roman 'Pieter Daens' van Louis Paul Boon.

Heel wat acteurs zijn op dit moment te zien in de musical '40-45'. Opvallend: Studio 100 kondigde meteen ook aan dat die musical verlengd wordt tot en met 17 mei 2020. Deze spektakelmusical lokte tot nu toe al 600.000 kijkers. Dat betekent dat beide musicals in dezelfde periode te zien zullen zijn. Afwisselend wordt er twee weken 'Daens' en twee weken '40-45' gespeeld.

Bekijk hier een fragment uit de musical 'Daens' uit 2008, met Lucas Van den Eynde en Jo De Meyere.

Videospeler inladen...

Meest gelezen