Michel Temer
AFP or licensors

Rechter beveelt vrijlating Braziliaans ex-president Temer

Een rechter in Brazilië heeft de vrijlating bevolen van Michel Temer, president van 2016 tot 2018. De 78-jarige wordt verdacht van corruptie in het kader van het omkoopschandaal rond het staatsolieconcern Petrobras, dat de naam "Lava Jato" (autowasserij) kreeg.

Volgens de rechter was de voorlopige hechtenis van Temer niet gerechtvaardigd. De vrijlating treedt onmiddellijk in voege. Ook de andere zeven mensen die opgepakt werden, onder wie oud-energieminister Moreira Franco, komen vrij.

Temer, die aan de macht kwam na de afzetting van Dilma Rousseff in 2016, zou onder meer betrokken zijn bij 1 miljoen real (230.000 euro) aan smeergeldbetalingen aan Franco voor de vergunning van energieprojecten. Het zou onder meer gaan om bouwcontracten voor de kerncentrale Angra 3.

Meest gelezen