Videospeler inladen...

Vliegtuigbom gevonden en onschadelijk gemaakt in Oostende: buurtbewoners geëvacueerd

In de havenbuurt van Oostende is een oude vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De buurtbewoners in een straal van 250 meter rond de vindplaats werden uit voorzorg geëvacueerd. De bom werd rond de middag onschadelijk gemaakt. Het gemeentelijk rampenplan is van kracht. 

De bewoners van twee grote appartementsgebouwen aan de Hendrik Baelskaai, in de havenbuurt van Oostende, werden geëvacueerd na de vondst van een oude vliegtuigbom. De bewoners zijn ondergebracht in jeugdverblijfcentrum Duin en Zee, een paar straten verderop.

"In het stadhuis van Oostende is een crisiscentrum opgericht en we bekijken met de hulpdiensten wat er precies moet gebeuren", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "Ofwel zal DOVO de bom vrij snel kunnen ontmantelen, ofwel zal dat moeten gebeuren door een gespecialiseerd team uit Meerdaal, en dan kan het nog enige tijd duren voor we de zaak opnieuw kunnen vrijgeven."

Tommelein liet rond 14.00 uur via Twitter weten dat de veiligheidsmaatregelen vlot waren verlopen en dat de bom zonder problemen onschadelijk werd gemaakt. 

Wie vragen heeft, kan terecht op het infonummer 059 25 80 30.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen