AFP or licensors

Vlucht van Londen naar Düsseldorf landt per ongeluk in Edinburgh

"Welkom in Edinburgh, hoofdstad van Schotland". De passagiers van British Airways-vlucht BA3271 hoorden het -figuurlijk toch- in Keulen donderen toen de piloot hen maandagochtend toesprak bij de landing. Ze waren namelijk allemaal in Londen opgestapt in de veronderstelling dat ze naar Düsseldorf vlogen. In plaats daarvan ging het noordwaarts om een dik uur later op ongeveer 800 kilometer van hun bestemming te landen. Een fout routeplan, zo klinkt de uitleg.

De vlucht van British Airways werd uitgevoerd door het Duits WDL Aviation. Beide luchtvaartmaatschappijen proberen er nu achter te komen waarom het verkeerde vluchtplan werd aangeleverd.

Nadat het vliegtuig bijgetankt was, werd uiteindelijk toch koers gezet richting Düsseldorf, waar het toestel drie en een half uur later dan voorzien kon landen.

Meest gelezen