Videospeler inladen...

YouTube-filmpje over "Space Rover" van papa Kris gaat viraal: "Zoveel aandacht had ik niet verwacht"

Kris Temmerman (40), een papa uit Antwerpen-Noord, maakte wel een heel bijzonder speelgoedje voor zijn zoontje Corneel (1). Drie maanden lang werkte hij aan een "Space Rover" op afstandsbediening. Toen hij de constructie van het voertuig op YouTube plaatste, ging het meteen viraal. "Heel wat positieve reacties en mails gekregen", zegt Kris.

Kris Temmerman (40) maakt interactieve installaties voor reclamebureaus. Dat beroep beperkt zich vaak tot programmeren, al komt er zo nu en dan wat fysieke arbeid bij kijken. Het maken van zulke constructies ziet hij ook als een hobby, al komen de vaardigheden van zijn beroep wel van pas. “Ik ga altijd op zoek naar redenen om zulke machines te maken”, zegt Kris. “Deze keer was er niet echt een aanleiding. Door mijn beroep als freelancer heb ik tussen bepaalde opdrachten af en toe wat tijd. Dit kwam nu goed uit.”

Buggy op afstandsbediening

Kris maakte de constructie voor zijn zoontje Corneel, “maar eigenlijk was het ook een goed excuus om een nieuw lasapparaat te kopen”, lacht hij. Corneel is 18 maanden oud, waardoor hij nog niet goed beseft wat er allemaal gebeurt. De Rover is voorzien van een afstandsbediening en een besturingspook op het voertuig zelf. “Of ik hem nu in dat toestel zet of in een buggy, dat maakt voor hem niet zo veel uit”, voegt Kris toe. “Ik bestuur de rover voorlopig zelf, maar zodra hij oud genoeg is, kan hij ermee rijden.”

Het was ook een goed excuus om een nieuw lasapparaat te kopen
Kris Temmerman

Om de Rover te maken, werkte Kris zo’n drie maanden op vrije momenten. Hij bouwde de rover van begin tot eind, en dat kostte ook heel wat. “Voor sommige mensen zal dit een dure hobby lijken, maar dat vind ik relatief. Je kan ook leuke dingen maken met weinig geld. Dit was nu even een duurder project, maar er zijn ook veel projecten die ik met een zeer beperkt budget in elkaar stak”, zegt Kris. 

Het zeswielig model van de Space Rover baseerde Kris op het model van de Marsrover van NASA. De rest van het model heeft hij zelf ingevuld. "Dit was relatief eenvoudig. Zulke voertuigen programmeren is "peanuts" in vergelijking met het werk dat ik normaal doe. Het bouwproces was misschien iets complexer, vooral omdat ik daar minder ervaring mee had."

YouTube-kanaal

Kris had al een tijdje een YouTube-kanaal, waar hij op een vast aantal kijkers kon rekenen bij elke video. Na zijn filmpje van de Space Rover, dat ruim een half miljoen keer bekeken werd, kreeg Kris plots heel wat meer aandacht. “De aandacht had ik niet meteen verwacht, dat was een kleine meevaller. Mijn abonnees op YouTube zijn bijna verdubbeld na dat filmpje. Verder kreeg ik nog heel wat positieve reacties en mails van enthousiastelingen.”

Bekijk hieronder het YouTube-filmpje over de constructie van de Space Rover:

Meest gelezen