15 jaar na "Friends": daar is Emma, baby van Rachel en Ross, weer…

De horrorfilm "Us" van regisseur Jordan Peele en met Oscarwinnares Lupita Nyong’o en Golden Globe-winnares Elisabeth Moss in de hoofdrollen, die vorige week in de VS in wereldpremière ging, kende een geweldige start. Het openingsweekend leverde ruim 70 miljoen dollar op en zo komt “Us”, volgens The Hollywood Reporter, in de top 5 van beste 'horror-openingen' ooit terecht. Zeker even opvallend was de aanwezigheid van een oude bekende in de film, of beter gezegd, van 2 oude bekenden die ruim 15 jaar geleden één rol voor hun rekening namen. Emma, de piepjonge dochter van Ross Geller en Rachel Green in "Friends", duikt in "Us" immers als tweeling opnieuw op. Noelle en Cali Sheldon zijn alvast blij opnieuw in de schijnwerpers te staan.

Zestien zijn ze intussen, maar in 2003 en 2004 deden ze vele harten smelten als dochter Emma in "Friends", zoals in bijvoorbeeld volgend fragment, uit de aflevering "The one with the cake" (vanaf 1:50):

"Met het ouder worden wist ik wel dat ik ooit meegedaan had in "Friends", maar wat dat echt betekende, werd me pas vanaf mijn tiende duidelijk", aldus een van de meisjes op nieuwswebsite Entertainment Tonight in 2015. Na "Friends" volgden vooral kleine rolletjes in onder meer kortfilms, maar in "Us" zijn ze dus duidelijker aanwezig, ook al gaat het niet om een hoofdrol. Dat leverde bijvoorbeeld volgende reacties op Twitter op:

Regisseur Peel liet zich intussen ontvallen dat beide meisjes in de film "een paar scènes hebben waar ze echt wel de show stelen". Hun nieuwe bekendheid laten Noelle en Cali Sheldon zich nu graag welgevallen:

Op de rode loper van de wereldpremière van "Us", vorige week, leken beide meisjes alvast erg blij met hun rol, zo vertelden ze op Fab TV: "Dit is een geweldige film, met een al even geweldige boodschap. Daarvan deel kunnen uitmaken geeft ons een erg opwindend gevoel. Al bij al een heel prettige ervaring. Sowieso is zo’n première bijwonen een zalige ervaring, omdat het voor ons toch de eerste keer is dat we iets dergelijks meemaken."

Meest gelezen