Boeing heeft software-update voor 737 MAX-toestellen voorgesteld

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in Seattle de nieuwe software-update voor het toestel 737 MAX voorgesteld. De aanpassing werd twee weken geleden aangekondigd, nadat er de voorbije vijf maanden bij twee crashes met het nieuwe toestel bijna 350 mensen om het leven zijn gekomen.

Boeing heeft een nieuwe software-update voor de vliegtuigen 737 MAX voorgesteld op een bijeenkomst voor piloten en luchtvaartautoriteiten in Seattle in de VS. 

Wereldwijd staan de toestellen van het type 737 MAX aan de grond, nadat de voorbije vijf maanden 346 mensen om het leven kwamen bij twee crashes met het toestel. Bij beide crashes speelde het nieuwe MCAS-systeem in het toestel een belangrijke rol.

Het MCAS-systeem duwt de neus van het vliegtuig naar beneden wanneer het toestel te snel opstijgt. In de toekomst zal het MCAS-systeem slechts een keer de actie" uitvoeren. Daarna is het aan de piloten om te beslissen of de neus van het toestel nog moet dalen.

Het is nog niet bekend wanneer de software-update uitgerold zal worden bij de toestellen die nu aan de grond staan. De aanpassing moet eerst nog groen licht krijgen van de luchtvaartautoriteiten.

Meest gelezen