Jason Donovan (midden), met zijn zoon Zac en zijn dochter Jemma.
2018 Invision

Dochter van Jason Donovan gaat vader achterna met rol in tv-reeks "Neighbours"

De dochter van zanger en acteur Jason Donovan krijgt een rol in de Australische tv-reeks "Neighbours". Ze treedt daarmee in de voetsporen van haar vader die in de jaren 80 de rol van Scott Robinson speelde in de serie. 

Jemma Donovan (18) zal de rol van Harlow Robinson vertolken. Naast haar vader speelde ook haar grootvader ooit een rol in "Neighbours". Hij vertolkte enkel jaren Doug Willis.

Jemma Donovan deed al acteerervaring op in de BBC-film "Mr Stink". Ze was toen 11 jaar. In 2015 speelde ze een hoofdrol in de Netflix-serie "Spotless". 

Jason Donovan is erg trots op zijn dochter. Hij deelde het nieuws via Twitter en Instagram.

"Ik kan niet wachten wat ze gaat doen met het personage Harlow Robinson", schrijft hij. "Jem, werk hard, maakt plezier en geniet van het proces. Drie generaties Donovans in Ramsay Street."

"Neighbours”, over de lotgevallen van geburen in de fictieve doodlopende Ramsay Street, loopt al op de Australische tv sinds 1985. Bij ons wordt de reeks op Eén uitgezonden als “Buren”. 

"Neighbours" betekende in de jaren 80 de grote doorbraak van Jason Donovan. Hij vormde in de serie een koppel met actrice en zangeres Kylie Minogue. De personages Scott Robinson en Charlene Mitchell waren enorm populair. 23,8 miljoen kijkers zagen hen trouwen in de serie. "Neighbours" was voor beiden een opstapje naar een zangcarrière. 

Meest gelezen